Wędliny dojrzewające

Wędliny dojrzewające to suszone i starzone przez określony czas mięso, zwykle w specjalnych komorach lub piwnicach. Proces dojrzewania pozwala na rozwinięcie się naturalnych enzymów i bakterii, które wpływają na pyszny smak, aromat i konsystencję wędlin. Wędliny dojrzewające składają się wyłącznie z mięsa doskonałej jakości. Właśnie dlatego nie znajdziemy w nich sztucznych wypełniaczy. W naszej ofercie znajdziecie przede wszystkim specjały hiszpańskie i francuskie.

Wędliny dojrzewające to suszone i starzone przez określony czas mięso, zwykle w specjalnych komorach lub piwnicach. Proces dojrzewania pozwala na rozwinięcie się naturalnych enzymów i bakterii, które wpływają na pyszny smak, aromat i konsystencję wędlin. Wędliny dojrzewające składają się wyłącznie z mięsa doskonałej jakości. Właśnie dlatego nie znajdziemy w nich sztucznych wypełniaczy. W naszej ofercie znajdziecie przede wszystkim specjały hiszpańskie i francuskie.